Persbericht: Nederlandse start-up Gigit lanceert "Untappd voor concerten"

🇬🇧 Most of Gigit’s updates are in Dutch. The app is in English though, so feel free to use it :)

 

Muziekliefhebbers vergeten nooit meer een concert door nieuwe muziek-app

Horst, 4 juli 2019- Nederlandse start-up Gigit lanceert vandaag de app die fanatieke concert- en festivalgangers de mogelijkheid biedt om bezochte concerten op te slaan in een “persoonlijk live-muziekarchief”. Wat de app Untappdis voor bierliefhebbers, Runkeepervoor hardlopers, Discogs voor platenverzamelaars, is Gigit voor liefhebbers van live muziek. De makers, zelf fanatieke concertbezoekers, signaleerden de behoefte aan zo’n “Untappd voor concerten”. Toen bleek dat er nog geen dergelijke app was die inzicht geeft in de persoonlijke concertgeschiedenis, namen zij het initiatief om Gigit te starten.

Het doel van Gigit is om live-muziekliefhebbers nooit meer een bezocht concert te laten vergeten. Door in de app aan te geven wanneer je wie, waar, live zag, en wat je ervan vond, voegt Gigit het concert toe aan je persoonlijke tijdlijn (de zogenaamde “liveline”). Eventueel kan er nog aanvullende informatie toegevoegd worden, zoals een foto of een recensie. Uiteraard kan dit vervolgens gedeeld worden met andere muziekliefhebbers en kan men, à la Instagram, anderen volgen. Zo ontstaat er een collectief en sociaal live-muziekarchief.

De initiatiefnemers van Gigit zagen een duidelijke behoefte aan het bewaren van concertherinneringen. De één draagt nog weken/maanden een festivalbandje, de ander bewaart concertkaartjes en weer een ander houdt uitgebreide Excel-sheets bij. “Maar de laatste jaren vertaalt deze behoefte zich vooral in het eindeloos fotograferen en filmen van concerten,” aldus Gigit’s mede-oprichter Jannis van den Heuvel. “Dat vinden we jammer. Het doet namelijk afbreuk aan het moment. Voor jezelf, maar ook voor de mensen om je heen. Staat iedereen naar zo’n schermpje te turen. Dat kan niet de bedoeling zijn.” Gigit geeft daarom een andere invulling aan de behoefte om concerten vast te leggen en te onthouden. Van den Heuvel benadrukt dat alle handelingen in de Gigit app niet tijdens het concert zelf plaatsvinden. “Sterker nog, uiteindelijk zal er ook kwalitatief beeldmateriaal van professionele fotografen en media toegevoegd worden aan de gigs in Gigit, dus dan is zo’n eigen ver-weg-foto’tje eigenlijk überhaupt overbodig. Het gaat erom dat je op het moment zelf ongestoord kunt genieten en na afloop een plek hebt waar je deze mooie momenten nog eens kunt herbeleven.”

Dat de app nu in de Apple App Store staat, betekent niet dat de makers achterover kunnen leunen. Integendeel. Van den Heuvel: “Nu begint het eigenlijk pas. Deze eerste versie bevat slechts nog de basisfunctionaliteiten. Deze gaan we nu verder uitbouwen.” Hierin laat Gigit zich leiden door haar gebruikers. Op basis van gebruikersfeedback worden nieuwe functionaliteiten bedacht, geprioriteerd en ontwikkeld. “Het klinkt misschien een beetje cheesy, maar we willen de doorontwikkeling echt sámen met de gebruikers doen. Zij weten immers het beste waar ze behoefte aan hebben.” In het voortraject werd Gigit al door ruim 300 beta-testers van de nodige kritische feedback voorzien. “Dat is echt super waardevol. Het doet ons echter ook beseffen dat er nog veel werk aan de winkel is, maar dat is alleen maar mooi.”

Over Gigit

Gigit is een app die de concertgeschiedenis van fanatieke concert- en festivalgangers bijhoudt. Door live-muziekervaringen op te slaan, te beoordelen en te delen, wordt geen enkel concert meer vergeten en creëren alle gebruikers samen een collectief en sociaal live-muziekarchief. Wat Untappd is voor bierliefhebbers, Runkeeper voor hardlopers, IMDB voor filmliefhebbers, is Gigit voor concert- en festivalgangers.

De start-up is gevestigd in het Limburgse Horst en bestaat uit 4 muziekliefhebbende ondernemers die reeds hun sporen verdienden in digitale marketing en app development.

Contact

E-mail: press@getgigit.com

Telefoon: Jannis van den Heuvel +31 (0) 610490842

All the concerts you’ve been to, in one app!