De beste gigs van week 30

🇬🇧 Most of Gigit’s updates and blogs are in Dutch. The app is in English though, so feel free to use it :)

 

De "Giggers" bezochten en beoordeelden afgelopen week weer de nodige concerten. Dit waren volgens hen de 5 beste gigs van afgelopen week:

5. Tom Odell @ Suikerrock

"Liefde"

Hij heeft niet veel nodig, die Tom Odell. Geef hem een piano en een podium en laat hem maar los. De een vindt het een beetje saai, de ander wordt volledig betoverd. Op het Belgische Suikerrock kon het publiek de Britse singer-songwriter in elk geval duidelijk waarderen!

Gemiddeld cijfer: 4.1 uit 5

4. OM @ Tivoli Vredenburg

"Episch"

Is het metal? Of wat is het eigenlijk? Bezwerend, hypnotiserend, zwaar. De Amerikaanse doom-metalband OM laat zich moeilijk bestempelen, maar het publiek in Utrecht bestempelt de gig goedkeurend met een 4.2.

Gemiddeld cijfer: 4.2 uit 5.

3. SONS @ Suikerrock

"Losss"

Na het winnen van de Belgische 'Nieuwe Lichting', ging het hard met SONS. Bijna elke popzaal en festivalwei heeft deze Belgische punkstorm ondertussen wel eens over zich heen laten denderen. Zo ook Suikerrock in Tienen. En ook hier werd het weer een feestje. "Rock 'n roll!"

Gemiddeld cijfer: 4.4 uit 5

2. Betty Wright @ Paradiso

"Tante Betty"

Ze heeft ondertussen een pensioengerechtigde leeftijd, maar van stoppen wil Betty Wright niets weten. Afgelopen week konden zowel 013 in Tilburg als Paradiso in Amsterdam van de Amerikaanse soulzangeres genieten. Ze slaagde overtuigend met flair en wimpel.

Gemiddeld cijfer: 4.7 uit 5

1. Oscar and the Wolf @ Tomorrowland

"Tranen"

Max Colombie weet als geen ander indruk te maken op een podium. Glitterende outfits, dromerige dansmoves en zijn karakteristieke stem weten geregeld fans tot tranen te roeren. Op Tomorrowland was hij afgelopen week echter zelf degene die zijn tranen niet kon bedwingen. Al snel werd duidelijk waarom. “Ik wil jullie graag iets vertellen, omdat jullie waarschijnlijk niet weten wat er gebeurd is. Mijn neef, tevens mijn beste vriend, is twee dagen geleden overleden. Het spijt me zo dat ik niet kan zingen zoals ik zou willen. Andrik, deze is voor jou.” Colombie werd omarmd door zijn trouwe publiek. “Tranen” “Kippenvel” “So real” Een extra bijzondere show was het gevolg.

Gemiddeld cijfer: 4.8 uit 5

Stem mee!

JIJ bepaalt de top 5! Door de gigs die je bezoekt te raten in Gigit. Download de app en laat je horen!

All the concerts you’ve been to, in one app!

Gigit AppThe Best Gigs