Live Top 5 van… Jasper Leijdens – KINK

top5_jasper-1170x628.jpg

🇬🇧 Most of Gigit’s updates and blogs are in Dutch. The app is in English though, so feel free to use it :)

 

KINK radio-dj Jasper Leijdens omarmde Gigit vanaf het eerste moment. De app was pas een paar dagen oud of Jasper’s Liveline had zich al gevuld met bijna 100 gigs. Maar Jasper, wat waren nou de beste 5 concerten die je ooit zag?

Pfoe! Een top 5 samenstellen als je meer dan 50 shows per jaar ziet. LASTIG! Eigenlijk is mijn Top 5 in willekeurige volgorde, maar deze shows blijven me altijd bij.

5. ROLLING STONES, AMSTERDAM ARENA

Nog nooit zo lang gewacht voor een concert. (Oke, het was ‘maar’ 4 uur, maar toch!) We stonden helemaal vooraan in de Arena, vlak naast het hek van het VIP vak. Het was een once in a lifetime experience om Mick, Keith, Ron en Charlie van zo dichtbij te zien.

4. PAUL MCCARTNEY, ZIGGO DOME

Nog een living legend! McCartney was toen nog zeer goed bij stem, en wat een prestatie: op die leeftijd gewoon bijna 3 uur spelen. Dat doen veel jonge bands ‘m zeker niet na hoor. Zeker niet als je kijkt hoe-veel hits hij speelt per avond.

3. ARCTIC MONKEYS, O2 ARENA

Voor werk was ik in Londen, en geheel toevallig (nee hoor) speelde Arctic Monkeys de Tranquility Base Hotel + Casino tour in de O2 Arena in Londen. Geweldig om te zien hoe AM in het DNA bij Britten zit. Van begin tot eind feest! Nog steeds kippenvel als ik de beelden zie van de immense mosh-pit bij I Bet You Look Good On The Dancefloor.

2. THE GOOD, THE BAD AND THE QUEEN, PARADISO

Ik heb Damon Albarn met Gorillaz gezien op Rock Werchter en in de Ziggo Dome. Mega zalen. Het was dan ook erg bijzonder om hem aan het werk te zien in Paradiso. Samen met Simon Tong (The Verve) Tony Allen (Fela Kuti) en Paul Simonon (The Clash) vormt hij de supergroep The Good, The Bad And The Queen. Het was magisch. Ze spelen nog op Lowlands en Rock Werchter. Tipje: ga ze zien!

1. DAVID BYRNE, ROCK WERCHTER

Deze man heeft zoveel gedaan! Met Talking Heads, solo. En nog steeds vernieuwt hij zich, door de samenwerkingen die hij aangaat (The BPA, St. Vincent). Zijn theatrale show ‘American Utopia’ is fantastisch. Een band die rondloopt op het podium met alleen maar snoerloze instrumenten, en een bak met hits. ‘Once In A Lifetime’ kwam voorbij. Nou dan heb je me hoor!

Dit is dus niet Werchter, maar goed, je krijg een indruk van de show.

Oh man, wat vergeet ik nu enorm veel! Daarom toch nog even een paar andere noemenswaardige gigs…

  • Sports Team @ The Great Escape

  • Courtney Barnett @ Paradiso

  • Miles Kane @ De Melkweg

  • The Vaccines @ De Melkweg

  • Loyle Carner @ Bitterzoet

  • The Shins @ Paradiso

  • Last Shadow Puppets @ Paradiso

Meer lijstjes

Check vooral ook even de top 5 van Jasper’s KINK-collega Michiel Veenstra of een van de andere toplijstjes. En vergeet vooral niet jouw eigen top 5 aan je Gigit Liveline toe te voegen!

Over Gigit

Gigit is een concert- en festival-app waarin je alle door jou bezochte concerten bewaart, beoordeelt en deelt met andere muziekliefhebbers. Wat Untappd is voor bierliefhebbers, IMDb voor filmfanaten en Runkeeper voor hardlopers, is Gigit voor concertgangers. Start vandaag jouw “Liveline” en herbeleef alle toffe gigs die jij zag in je leven!

All the concerts you’ve been to, in one app!

Gigit AppThe Best Gigs