Live Top 5 van... Ruud Versteden - Les Djinns & Station America

Ruud Versteden - Les Djinns en Station America

🇬🇧 Most of Gigit’s updates and blogs are in Dutch. The app is in English though, so feel free to use it :)

 

Hij stond met psychedelische rockband Les Djinns op Pinkpop, met Limburgstalig Station America voor een bomvol Vrijthof in Maastricht, met een George Harrison Tribute in theaters en ondertussen werkt hij nog aan nieuwe muziek met zijn band The Waiting. Ruud Versteden is niet in een hokje te plaatsen. Zet hem maar gewoon als frontman op een podium, dan komt de rest vanzelf.

Maar Ruud staat niet alleen óp het podium, hij is ook vaak in het publiek te vinden. Wij vroegen hem naar de meest memorabele concerten die hij ooit bijwoonde…

De vijf concerten die me het meest zijn bij gebleven? Een vraag waar ik met veel plezier eens bij stil sta. Want wat kan een concert - en muziek in het algemeen - toch in een mens los maken. Van keihard fuiven tot helemaal leeg lopen; het heeft wat mij betreft allemaal iets ontzettend moois. Wie dat bij mij heeft klaar gekregen? Komen ze:

5. Nick Cave & The Bad Seeds - Düsseldorf, 2017

Dit muzikale monster grijpt je met twee handen - die van God en die van de Duivel - bij je keelchakra en laat je niet meer los! Een brok ongetemde, rauwe energie uit de diepste krochten van de ziel. En alleen maar trouwe fans; echt toegewijd publiek. Een ware hoogmis!

Foto: Alessandro Bonvini (   CC by 2.0   )

Foto: Alessandro Bonvini (CC by 2.0)

4. Roger Hodgson - Bospop, 2017

In de tent, afsluiter op de zondagavond; daarna kun je echt vervuld naar huis. Wat een oprechte, vertederende verschijning is die ex-frontman van Supertramp. En een publiek dat minutenlang en masse mee klapt op het intro van 'Take The Long Way Home'. Kippenvel!

3. U2 - Keulen, 2001

Tsja, een van mijn eerste concerten ooit. Samen met je vader naar het verre Duitsland om daar in een gigantisch ijshockeystadion naar de band te gaan kijken wiens liedjes al vanaf je eerste levensjaar in je brein 'gegrooved' werden. De harde muziek, de felle lichten en heel, heel veel mensen...

Foto: Matthias Muehlbradt (   CC by SA 2.0   )

Foto: Matthias Muehlbradt (CC by SA 2.0)

2. John Coffey - Area 51 Eindhoven, 2016

's Lands favoriete punkbandje speelt de volledige soundtrack van Tony Hawk Pro Skater 2 in een fckn' skatehal?! Dat hoef ik niet verder uit te leggen, lijkt me. Door drie gekneusde ribben is dit feestje me niet alleen hoofdelijk nog lang bij gebleven :-)

1. Stay Dry or Die Limpin' - Kerstsessie 2010, Roggel

Fuck it; ik schrijf 'em gewoon op! Gigs zijn er om te nemen en te geven en bij deze stond ik zelf op de bühne. En wel als de belichaming van mr. Fred Durst. Limp Bizkit is collectief jeugdsentiment in mijn sociale kringen en dat bleek wel toen we met een fanatiek amateurgezelschapje een ode aan dit illustere vijftal brachten tijdens de jaarlijkse kerstsessie in het naburige Roggel. Al die mannen (plus een enkele stoere chick) waren voor even weer zestien en stonden moshend en mee-rappend vooraan. En ik had een eersterangskaartje om dat allemaal te mogen aanschouwen. Heerlijk!

Stay Dry or Die Limpin

Meer lijstjes

Benieuwd naar meer lijstjes? Check vooral ook even de anderen.

Heb jij jouw top 5 al aan je Gigit Liveline toegevoegd?

Foto header: Antoine Bongers

Over Gigit

Gigit is een concert- en festival-app waarin je alle door jou bezochte concerten bewaart, beoordeelt en deelt met andere muziekliefhebbers. Wat Untappd is voor bierliefhebbers, IMDb voor filmfanaten en Runkeeper voor hardlopers, is Gigit voor concertgangers. Start vandaag jouw “Liveline” en herbeleef alle toffe gigs die jij zag in je leven!

All the concerts you’ve been to, in one app!