Live Top 5 van... Peter Stekelenburg - Studio Moan

Peter Stekelenburg - Studio Moan

🇬🇧 Most of Gigit’s updates and blogs are in Dutch. The app is in English though, so feel free to use it :)

 

Peter Stekelenburg en Paul van de Kant, a.k.a. Studio Moan, zijn de Utrechtse creatievelingen die zich stortten op het design van Gigit. Hét perfecte team voor dit karwei, want ze zijn niet alleen topdesigners, ze zijn ook fanatieke concertgangers. Paul vertelde ons al eerder welke bijzondere concerten in zijn geheugen gegrift staan. Vandaag vragen we Peter naar zijn meest memorabele gigs…

Peter: Er bestaat voor mij geen twijfel over het beste concert waar ik ooit ben geweest. Het kiezen van de nummer 1 was daarom niet moeilijk, het was wel lastig om een keuze te maken voor de overige 4 plaatsen op de lijst. Uiteindelijk heb ik gekozen voor de gigs die niet alleen muzikaal indruk hebben gemaakt maar ook een bijzondere ervaring op zich waren. 

5. Mike Shinoda @ AFAS Live, Amsterdam - 21 maart 2019

Ik heb lang uitgekeken naar dit concert en de mogelijkheid om Mike Shinoda live te zien. Vooral omdat ik nooit bij een optreden van Linkin Park ben geweest. Vanaf het moment dat Mike Shinoda het eerste nummer inzet, gaat de hele zaal los. Ik was erg verrast door de gevarieerde set-list met nieuwe tracks en eerder werk van Fort Minor en Linkin Park. Met name de mash-ups waarin nieuwe en oude nummers gecombineerd werden, waren erg bijzonder. Voor het nummer ‘In The End’, waar het publiek de stukken Chester Bennington zong, werd even stil gestaan bij de dood van Chester en zijn verjaardag een dag voor de show. Een passend emotioneel randje aan een show van zeer hoog niveau.  

4. Limp Bizkit @ Tivoli Oudegracht, Utrecht -  7 november 2013

Bij voorbaat was het duidelijk dat dit een episch concert ging worden. Zeker omdat TivoliOudegracht een paar maanden later voor altijd de deuren zou sluiten. Ik heb geen idee hoe goed of slecht Limp Bizkit was, maar het was een onvergetelijke avond vol moshpits en een gezonde dosis nostalgie. Bij één iemand uit de groep kwam zelfs de Jackass mentaliteit om de hoek kijken. Hij dacht wel even over twee kliko bakken heen te springen. Hij dacht verkeerd en werd de volgende ochtend wakker met twee gebroken armen. It’s just one of those days! 

3. Versus The World @ Melkweg, Amsterdam - 5 april 2006

Een impulsief idee om uit het aanbod van de avond een concert te kiezen, bracht mij bij het optreden van de Amerikaanse band Versus the World. Aangekomen bij de Melkweg besloten we voor de full Versus the World experience te gaan. Met onze net gekochte bandshirts aan, liepen we de praktisch lege zaal in. Vanaf de eerste tot de laatste noot hebben we staan headbangen. De bandleden waren erg onder de indruk van ons enthousiasme en nodigden ons uit om backstage bier te drinken. Toen de beveiliging de band en ons vriendelijk doch dringend verzocht de tent te verlaten, hebben we het feestje in de kroeg voortgezet. Op uitnodiging van de band hebben we de avond bij hun show in Den Bosch nog eens overgedaan. 

2. Macklemore and Ryan Lewis @ Melkweg, Amsterdam - 21 september 2012

Voor de verjaardag van mijn vriendin zocht ik een leuk concert om haar mee naar toe te nemen. Tussen het aanbod rondom haar verjaardag stond het optreden van, de toen nog onbekende, Macklemore en Ryan Lewis in de kleine zaal van de Melkweg. Ik had nog nooit van ze gehoord maar de paar video’s onderaan de pagina waren veelbelovend. Niet wetend wat we moesten verwachten, stonden we in een propvolle zaal met vooral Amerikanen die elk nummer meezongen. Het concert was te gek, een energieke vrolijke show met een trompettist die de show stal. Met terugwerkende kracht vind ik het erg tof dat ik Macklemore en Ryan Lewis in een kleine zaal heb gezien, voordat ze een halfjaar later de AFAS live uitverkochten.

1. Michael Jackson History Tour @ Amsterdam Arena - 2 oktober 1996

Het beste concert dat ik ooit heb gezien, was gelijk ook mijn eerste. Op mijn tiende was ik al groot Michael Jackson fan. Mijn geluk kon niet op toen de HIStory World Tour werd aangekondigd. Ik had zelf geen kaarten maar een goede vriend uit de klas had 3 kaarten voor zijn verjaardag gekregen. Gelukkig, voor mij, kon zijn vader niet mee en mocht ik zijn plaats innemen. De show was een fantastisch spektakel met een ruimteschip, vuurwerk, goocheltrucs, zombies, weerwolf, exploderende boxen, een hijskraan, een tank en natuurlijk alle hits inclusief dancemoves. Meer dan twee uur lang hebben we onze ogen uitgekeken, voor ons stoeltje gedanst, geschreeuwd en fonetisch meegezongen met elk nummer. Een onvergetelijke live ervaring!

Meer lijstjes

Benieuwd naar meer lijstjes? Check vooral ook even de anderen.

Heb jij jouw top 5 al aan je Gigit Liveline toegevoegd?

Over Gigit

Gigit is een concert- en festival-app waarin je alle door jou bezochte concerten bewaart, beoordeelt en deelt met andere muziekliefhebbers. Wat Untappd is voor bierliefhebbers, IMDb voor filmfanaten en Runkeeper voor hardlopers, is Gigit voor concertgangers. Start vandaag jouw “Liveline” en herbeleef alle toffe gigs die jij zag in je leven!

All the concerts you’ve been to, in one app!