Live Top 5 van… Michiel Veenstra - KINK

De+beste+concerten+volgens+Michiel+Veenstra+KINK

🇬🇧 Most of Gigit’s updates and blogs are in Dutch. The app is in English though, so feel free to use it :)

 

Radio-dj Michiel Veenstra, wie kent hem niet? Je kon de afgelopen 20 jaar niet om hem heen op de Nederlandse radio. Van Radio 538 via Radio Veronica en 3FM, keerde hij afgelopen jaar terug naar zijn grote liefde: KINK! Als dj en programmaleider blies hij de alternatieve radiozender nieuw leven in. Daarnaast is Michiel, zowel voor zijn werk als privé, geregeld bij concerten en festivals te vinden. We vroegen hem naar de 5 meest legendarische concerten die hij ooit bewoonde…

5. Rammstein - De Kuip, 2019

Kan zo’n recente show nu al in de lijst van beste optredens ooit? Kennelijk. Wat een ijzersterke gig, belachelijk vette show en gewoon ook goed gespeeld. Meesterlijk!

Rammstein_michiel_veenstra_gigit.PNG

4. Crowded House - Frits Philips, 1993

Mijn eerste echte grote muziekliefde en mijn eerste echte concert. Ze speelden op 5 december, waardoor er uiteindelijk een marsepeinen varken op het podium belandde.

3. The Opposites - Lowlands 2013

Moshpits, blauwe plekken, ultiem geluk. Wat. Een. Show!

2. REM - HMH, juni 2003

Met hun twee meest succesvolle albums, Out of Time en Automatic for the People, tourden ze niet. Het zou duren tot Monster in 1994 voor ze weer op tour gingen. In 1995 zouden ze naar Nederland komen en daar had ik meteen kaarten voor gescoord. Tevergeefs, zo bleek: twee keer moesten ze de show verzetten door medische complicaties bij Bill Berry en Peter Buck en uiteindelijk kwam van uitstel toch echt afstel. Pas in 2003 kwam de herkansing met een meesterlijke show waar de energie van af spatte: alsof ze wisten dat ze iets goed te maken hadden voor de Nederlandse fans!

1. Weezer - Brixton Academy, April 2016

Ik had de band nog maar 1 keer gezien: in 2001. Daarna bleven ze maar weg… op shows in Amerika na. Toen er eindelijk een korte Europese tour werd aangekondigd - met ook Amsterdam - nam ik met 1 show geen genoegen: ik vloog er ook voor naar Londen. Het was een epische ervaring, die eindigde met een schorre keel van het meeschreeuwen en een doorweekt shirt door het zweten en meehossen.

Foto: Drew de F Fawkes (   CC by 2.0   )

Foto: Drew de F Fawkes (CC by 2.0)

Meer lijstjes

Check vooral ook even de top 5 van Michiel’s KINK-collega Jasper Leijdens. Of een van de andere toplijstjes.

Heb jij jouw top 5 al aan je Gigit Liveline toegevoegd?

Over Gigit

Gigit is een concert- en festival-app waarin je alle door jou bezochte concerten bewaart, beoordeelt en deelt met andere muziekliefhebbers. Wat Untappd is voor bierliefhebbers, IMDb voor filmfanaten en Runkeeper voor hardlopers, is Gigit voor concertgangers. Start vandaag jouw “Liveline” en herbeleef alle toffe gigs die jij zag in je leven!

All the concerts you’ve been to, in one app!

Gigit AppThe Best Gigs