Live Top 5 van… Frank Groen - Green Vinyl

Frank Groen Green Vinyl

🇬🇧 Most of Gigit’s updates and blogs are in Dutch. The app is in English though, so feel free to use it :)

 

De ene muziekliefhebber vind je dagelijks in een platenzaak, de andere is vaste klant bij poppodia en muziekfestivals. Frank Groen is het allebei. De eigenaar van Bredase platenzaak Green Vinyl is altijd wel te porren voor een concertje. Wij vroegen hem naar de meest legendarische gigs die hij ooit bijwoonde…

5. Smith & Burrows – Paradiso, Amsterdam (2011)

Heerlijke intieme sfeer: Paradiso was gevuld met stoelen voor dit concert, waarin Tom Smith (Editors) en Andy Burrows (ex-Razorlight) hun nieuwe kerstplaat speelden. Er werd onderling wat gekibbeld: Tom had volgens Andy een metronoom nodig om de maat te kunnen houden... Ook werd er de nodige interactie met het publiek gezocht, waaronder zelfs een heuse loterij, waar een fles drank op het spel stond.

Foto: Katrin Rohmann (   CC BY 2.5   )

Foto: Katrin Rohmann (CC BY 2.5)

4. Last Shadow Puppets - Montfort Hall, Leicester (2016)

Wat zou het toch tof zijn om Alex Turner en Miles Kane een keer een heel concert lang samen aan het werk te zien! O.a. op Glastonbury in 2013 speelde Miles een paar nummers mee met de Arctic Monkeys, maar Last Shadow Puppets als band live zien stond nog hoog op de verlanglijst. Op de terugreis van een vakantie in Ierland paste een stop in Leicester eigenlijk perfect. Dit keer niet in een festivalwei, maar in concertzaal De Monfort Hall, speelden de mannen een gelikte set en was ook wel duidelijk te merken dat Alex de touwtjes meer en meer in handen nam.

Foto: Drew de F Fawkes (   CC BY 2.0   )

Foto: Drew de F Fawkes (CC BY 2.0)

3. Rolling Stones – Glastonbury (2013)

Dansen met hoogbejaarde dronken Britse dames op de Rolling Stones, waar doe je dat? Op Glastonbury natuurlijk! Ongelooflijk hoe de zelf ook al aardig bejaarde Stones het hele veld voor de Pyramid Marquee in een zingende, swingende (of beter gezegd: zwalkende) bende wisten te veranderen. Het concert wat ik later op Pinkpop zag was niet slecht, maar de sfeer hier voegde toch wel heel veel toe aan het geheel.

2. Arcade Fire – Pinkpop (2014)

Het was een bloedhete dag geweest, waarop verschillende acts (bijv. een sterke set door Stromae) er al een mooi feestje van maakten. Maar net voor het concert van Arcade Fire begon pakten onheilspellend zwarte wolken zich samen boven het Pinkpopveld. Het begon steeds harder te regenen toen de band hun set losliet op het stug doordansende en springende publiek. Ons picknickzeiltje veranderde eerst in een paraplu en later bijna in een parachute. Helaas duurde het optreden noodgedwongen wat korter dan gepland, maar deze gaan we nooit meer vergeten!

1. Rolando Bruno y El Grupo Arevalo – Pier 15, Breda (2019)

Het laatste concert van de Europese tour van ‘Cumbia Trasher’ Roland Bruno vond plaats in het kleine zaaltje van Skatepark Pier 15. De dag ervoor speelden ze nog op Lowlands, de dag daarvoor in Paradiso, maar nergens zal het publiek zo uitzinnig zijn geweest als hier in Breda! De hele tent swingde de pan uit, de flessen Corona werden massaal soldaat gemaakt en voor je het wist was het alweer gedaan.  

Meer lijstjes

Benieuwd naar meer lijstjes? Check vooral ook even de anderen.

Heb jij jouw top 5 al aan je Gigit Liveline toegevoegd?

Over Gigit

Gigit is een concert- en festival-app waarin je alle door jou bezochte concerten bewaart, beoordeelt en deelt met andere muziekliefhebbers. Wat Untappd is voor bierliefhebbers, IMDb voor filmfanaten en Runkeeper voor hardlopers, is Gigit voor concertgangers. Start vandaag jouw “Liveline” en herbeleef alle toffe gigs die jij zag in je leven!

All the concerts you’ve been to, in one app!

Gigit AppThe Best Gigs