De beste gigs van week 40

🇬🇧 Most of Gigit’s updates and blogs are in Dutch. The app is in English though, so feel free to use it :)

 

De poppodia zijn weer volledig op stoom. In elke uithoek van het land was wel wat te beleven. Maar welke gigs maakte de meeste indruk? Dit was jullie top 5...

5. Opposites @ Branded Bos Benefiet, Paradiso (4.1)

“Wie anders?!”

Onder anderen De Jeugd van Tegenwoordig, MEROL en Donnie sloegen afgelopen zaterdag de handen ineen om aandacht te vragen voor de bosbranden in de Amazone. De line-up bevatte nog 2 lege plekken voor “Mystery Guest 1” en “Mystery Guest 2”. Tja, wie kon dat anders zijn dan Willem en Big2, a.k.a. The Opposites. Hoewel het slechts een kort optreden was, waren de 2 heren hét hoogtepunt van de avond. “OPPOSIIIIITES!!!”, “On fire!”, “Avond kan niet meer kapot!”, 

4. Pierce Brothers @ Doornroosje (4.3)

“Fan-tas-tisch”

Het is nog niet zo lang geleden dat Pierce Brothers nog als straatmuzikanten in Melbourne te vinden waren. Nu touren de Australiërs de wereld over met hun folkmuziek. Waar het op plaat redelijk keurig klinkt, spat live de energie er vanaf. “Heerlijk feestje”, “Geweldig”, “Mumford wie?”.

3. Alice Cooper @ 013 (4.4)

“Levende legende”

Het Tilburgse 013 had een nostalgisch weekje. Naast Pixies stond ook rock legende Alice Cooper afgelopen week op het podium. Het recept is decenia oud: schminck, vuurwerk, guillotines en meer spektakel… maar het werkt, nog steeds. “Beetje fout maar fantastisch”, “Dit gaat nooit vervelen”, “Wat een baas is het toch”.

2. Khalid @ Ziggo Dome (4.6)

“Hoe groot wordt deze man?”

Een stuk jonger is de Amerikaanse Khalid: 21 nog maar. Maar met meerdere platina-platen en een Grammy-nominatie op zak heeft hij zijn sporen al aardig verdiend. Via Bitterzoet, Paradiso, Afas Live en North Sea Jazz, kwam hij afgelopen week in de Ziggo Dome terecht. “Magisch”, “Wat een talent, wat een stem”, “Hier gaan we nog decennia lang plezier van hebben”. 

1. Pixies @ TivoliVredenburg (4.7)

“Onkruid vergaat niet”

De nummer 1 is voor de oudjes. Pixies stonden afgelopen week in 013 en TivoliVredenburg. Als bands als Radiohead, Weezer, Nirvana en Smashing Pumpkins je als grote voorbeeld zien, dan mag je wel concluderen dat je je stempel gedrukt hebt op de muziekwereld. Maar doet de band er anno 2019 nog steeds toe? Of drijven de Amerikanen op status en nostalgie? De bezoekers in Tilburg en Utrecht zijn het erover eens: Pixies rockt… nog steeds! “Helden”, “Zij lieten mij van muziek houden”, “Tijdloos”, “Kan nog jaren mee!”.

Jij bepaalt de Top 5!

Wil jij zelf ook je stem laten horen en gigs raten? Dat kan door de optredens die je bezoekt te raten en toe te voegen aan je persoonlijke concert-tijdlijn in de Gigit app. Je vindt ‘m in de app store!

Michiel Veenstra nam de Top 5 natuurlijk ook weer effe door op KINK:


Over Gigit

Gigit is een concert- en festival-app waarin je alle door jou bezochte concerten bewaart, beoordeelt en deelt met andere muziekliefhebbers. Wat Untappd is voor bierliefhebbers, IMDb voor filmfanaten en Runkeeper voor hardlopers, is Gigit voor concertgangers. Start vandaag jouw “Liveline” en herbeleef alle toffe gigs die jij zag in je leven!

All the concerts you’ve been to, in one app!