De beste gigs van week 39

🇬🇧 Most of Gigit’s updates and blogs are in Dutch. The app is in English though, so feel free to use it :)

 

Dit waren volgens jullie de 5 beste gigs van afgelopen week…

5. Rowwen Heze @ Paradiso (4.0)

“Als heel Holland Limburgs lult”

De missie van Rowwen Heze om “heel Holland Limburgs te laten lullen” lijkt aardig te slagen. Afgelopen week stonden de Limburgers in Paradiso waar elk woord in het Limburgs (al dan niet fonetisch) werd meegezongen. “Wat een feestje”, “Keisjiek!”, “Heerlijk avondje”.

4. Archive @ TivoliVredenburg (4.1)

“Epic”

Archive is zo’n band waar je geen labeltje op kan plakken. Van triphop, electro tot langgerekte progrock, alles kwam voorbij in de afgelopen 25 jaar. Maar als er iéts is dat de band opbouwde, dan is het wel een ijzersterke live reputatie. Met name onder collega-muzikanten worden de Londenaren geprezen voor hun fantastische live-shows. “Amazing”, “Zo bijzonder”,  “Hard maar heel lekker”.

3. Kovacs @ Chassé Theater (4.2)

“Wowwowwow!”

Nog iemand met een sterke live reputatie: Sharon Kovacs, alias Kovacs. De Brabantse zangeres betoverde met haar soulvolle stem en kenmerkende verschijning het publiek in het Chassé Theater in Breda. “Incredible”, “Die stem…”, “Topwijf!”.

2. Willem @ Rijksmuseum (4.4)

“Nederlandse kunst in het Rijks”

Het is een bijzonder jaar voor Willem de Bruin. Na een donkere periode in zijn leven kwam hij in 2018 met zijn solo-album “Man in nood.” De tour die volgde sloot hij dit jaar af in een uitverkocht Carré, hij deed een aantal reünie-gigs op onder andere Pukkelpop en Lowlands met zijn Opposites-maatje Big2 en als kers op de taart speelde hij afgelopen week een bijzonder concert in het Rijksmuseum. “Bijzondere locatie, indrukwekkende show”, “mooi Mooi MOOI!”, “Nederland op zijn mooist”.

1. Wilco @ TivoliVredenburg (4.5)

“Ode to joy”

Op 9 november 2016 stonden de leden van het Amerikaanse Wilco nogal bedroefd op het podium van TivoliVredenburg. Het was de dag dat Donald Trump als president van Amerika verkozen werd. Daar was de band duidelijk niet blij mee. “We will not waste tears on that motherfucker. I don't cry because of him. I cry because I need to mourn”, aldus frontman Jeff Tweedy. De titel van Wilco’s 11e album (dat deze week verschijnt) “Ode to joy”, doet vermoeden dat de band haar levensvreugde weer terug heeft gevonden. Het weerzien met TivoliVredenburg leek daar in elk geval wel op. “Fantastisch”, “Wilco stelt nooit teleur”, “Flawless”, “The greatest live band ever”.

Jij bepaalt de Top 5!

Wil jij zelf ook je stem laten horen en gigs raten? Dat kan door de optredens die je bezoekt te raten en toe te voegen aan je persoonlijke concert-tijdlijn in de Gigit app. Je vindt ‘m in de app store!

Zoals elke week nam Jasper Leijdens de top 5 weer even door op KINK Radio:

Over Gigit

Gigit is een concert- en festival-app waarin je alle door jou bezochte concerten bewaart, beoordeelt en deelt met andere muziekliefhebbers. Wat Untappd is voor bierliefhebbers, IMDb voor filmfanaten en Runkeeper voor hardlopers, is Gigit voor concertgangers. Start vandaag jouw “Liveline” en herbeleef alle toffe gigs die jij zag in je leven!

All the concerts you’ve been to, in one app!