De beste gigs van week 38

🇬🇧 Most of Gigit’s updates and blogs are in Dutch. The app is in English though, so feel free to use it :)

 

2019 is het jaar van de jubilea: 50 jaar Pinkpop, 40e editie Paaspop, 30 jaar Heideroosjes, 50 jaar sinds Woodstock en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Ook de afgelopen week werden weer de nodige jubileumfeestjes gevierd…

5. Jett Rebel @ Kadepop (3.9)

“¥eah ¥eah ¥eah YES”

Jawel, er was nog wel een festivalletje te vinden afgelopen week: Kadepop. Het eendaagse festival in Groningen had met Jett Rebel een goede headliner te pakken. “Supergaaf”, “Held”, “Altijd een feestje”.

4. Triggerfinger @ Vera (4.0)

“Zweterig maar lekker”

Nog een gig in Groningen, of eigenlijk twee: Triggerfinger vierde zijn 20-jarig jubileum met twee shows op één dag in de Vera. Helaas voor de fans waren dit voorlopig wel de laatste twee shows. De band gaat er even tussenuit voor een welverdiende break. Maar Ruben Block, Mario Goossens en Paul van Bruystegem vertrokken bepaald niet met de stille trom. “Heerlijke herrie!”, “Hard!”, “Ruben is de baas”.

3. Jungle by Night @ TivoliVredenburg (4.2)

“Absolute wereldtop”.

Ze worden vaak nog als jonkies gezien, maar stiekem vieren ze al hun 10-jarig jubileum. De instrumentale band uit Amsterdam weet met hun mix van jazz, funk, latin, wereldmuziek, elektro… - ja wat zit er eigenlijk niet in? – elke keer weer de voetjes van de vloer te krijgen. Ook afgelopen week in een uitverkochte Ronda. “Energie”, “Absolute wereldtop”, “Eén groot feest!”.

2. Will and the People @ Q-Factory (4.3)

“Almost perfect”

Naast 20 jaar Triggerfinger en 10 jaar Jungle By Night, werd er nóg een jubileum gevierd: 5 jaar Q-Factory in Amsterdam. En met wie kun je dat beter vieren dan met Will and the People? 100% feestgarantie met deze Britten. “Supersupervet”, “Gekkenhuis”, “Wat een feest!”.

1. dEUS @ Trix Antwerpen (4.5)

“The Ideal Flashback”

En nóg een jubileum! 20 jaar 'The Ideal Crash' van dEUS. Vorige week stonden Tom Barman en zijn mannen nog op nummer 2 in de Live Top 5 met hun jubileumshow (maar moest toen nog Muse boven zich dulden), deze week kon niemand hen van de nummer 1 afhouden. Met drie uitverkochte shows in drie dagen in de Antwerpse Trix, speelde dEUS een niet te evenaren thuiswedstrijd. “Magic hours”, “Goddelijk”, “Nog steeds de beste”.

Jij bepaalt de top 5!

Wil jij zelf ook je stem laten horen en gigs raten? Dat kan door de optredens die je bezoekt "in te checken" in de Gigit app. Download ‘m hier.

Over Gigit

Gigit is een concert- en festival-app waarin je alle door jou bezochte concerten bewaart, beoordeelt en deelt met andere muziekliefhebbers. Wat Untappd is voor bierliefhebbers, IMDb voor filmfanaten en Runkeeper voor hardlopers, is Gigit voor concertgangers. Start vandaag jouw “Liveline” en herbeleef alle toffe gigs die jij zag in je leven!

All the concerts you’ve been to, in one app!