De beste gigs van week 37

🇬🇧 Most of Gigit’s updates and blogs are in Dutch. The app is in English though, so feel free to use it :)

 

De late festivals hadden een mooi weekje, het heerlijke weer zorgde voor geslaagde edities van onder andere Appelpop en Breda Barst. Maar ook in de popzalen was het goed toeven. Dit was volgens jullie de Top 5 van afgelopen week.

5. Navarone @ Breda Barst (4.1)

"Altijd lekker"

Navarone is elke week wel ergens te bewonderen. Of het nu een festival, het voorprogramma van Bon Jovi, of de finale van The Voice of Holland is, elke keer is het goed. Afgelopen week waren de Brabanders in Tiel en in Breda te vinden. Met name op Breda Barst maakten ze indruk met hun onmiskenbare rockshow. "Heel vet", "Altijd lekker", "Dik".

4. Inhaler @ Appelpop (4.3)

“Zo vader zo zoon”

Jaja, frontman Elijah Hewson is de zoon van Bono (en stiekem hoor je dat ook wel), maar Inhaler heeft geen papa-referentie nodig. De band spreekt voor zichzelf. Geïnspireerd door bands als Joy Division en The Stone Roses weten de jonge Dubliners op eigen kracht harten te veroveren. Afgelopen week stonden ze zowel in de Merleyn in Nijmegen, de bovenzaal van Paradiso, als op Appelpop in Tiel. “Heel tof”, “Lekker”, “Gaan we meer van horen”.

3. De Staat @ Appelpop (4.5)

“On fire”

Tja, wat moet je nog zeggen over De Staat? Misschien gewoon niet teveel. Ze doen hun ding. En dat doen ze goed. Heel goed. Elke keer weer. Dit keer op Appelpop. “Gotta love them”, “Bazen”, “Wat een knaller”.  

2. dEUS @ Paradiso (4.6)

“Voor altijd”

Bij sommige albums heb je niet in de gaten dat ze stiekem al weer 10, 15, 20 jaar oud zijn. The Ideal Crash van dEUS is zo’n album. Het is al 20 jaar geleden dat Tom Barman en de zijnen dit iconische album uitbrachten en het staat nog steeds als een huis. Zeker live. Dit ondervonden de Muziekgieterij in Maastricht en Paradiso in Amsterdam afgelopen week. “Dit blijft awesome”, “Heerlijk”, “Meebrullen van begin tot eind”. 

1. Muse @ Ziggo Dome (4.8)

“Kapot goed”

Nog zo’n band die nooit teleurstelt: Muse. Ze waren eerder dit jaar al te bewonderen in het Goffertpark en op Rock Werchter. Dit keer was de Ziggo Dome aan de beurt om onderworpen te worden aan het totalitaire regime van Matthew Bellamy en Murph (een levensgrote pop die opvallend veel lijkt op Iron Maiden’s Eddie). Een overweldigende show met ontelbare lichtjes, dansers en vooral een superstrak gespeelde set hits laat het publiek met open mond achter. “Niet te evenaren”, “Niet normaal”, “Wat. Een. Show.”

Stem mee

Wil jij zelf ook je stem laten horen en gigs raten? Dat kan door de optredens die je bezoekt "in te checken" in de Gigit app. Download ‘m hier.

Over Gigit

Gigit is een concert- en festival-app waarin je alle door jou bezochte concerten bewaart, beoordeelt en deelt met andere muziekliefhebbers. Wat Untappd is voor bierliefhebbers, IMDb voor filmfanaten en Runkeeper voor hardlopers, is Gigit voor concertgangers. Start vandaag jouw “Liveline” en herbeleef alle toffe gigs die jij zag in je leven!

All the concerts you’ve been to, in one app!