De beste gigs van week 36

🇬🇧 Most of Gigit’s updates and blogs are in Dutch. The app is in English though, so feel free to use it :)

 

Dat het festivalseizoen langzaamaan ten einde loopt, wil niet zeggen dat er niks meer te beleven valt in muziekland. In tegendeel. Er werden afgelopen week weer de nodige gigs gelogd, met de volgende Week Top 5 als resultaat...


5. FIDLAR @ Melkweg (3.8)

“Good times”

“Fuck It Dog, Life’s A Risk”, oftewel FIDLAR. De punkband uit Los Angeles staat altijd garant voor een goed feestje. Het ging flink tekeer in de Melkweg. “Skatepunk fun”, “Alcohooool”, “Mosheee!”.

4. Keane @ Live on the Beach (4.0)

“They’re back!”

Het publiek is duidelijk blij dat Keane terug is. Een paar weken geleden waren ze nog gig van de week met hun optreden op de Lokerse Feesten, deze week moeten ze genoegen nemen met een vierde plaats met hun gig op Live on the Beach in Scheveningen. Er werd weer flink meegezongen. Is it any wonder? “Heerlijk”, “Toppie”, “Wat heb ik ze gemist!”.

3. Sports Team @ Rotown (4.1)

“Dé nieuwe belofte”

Sports Team buzz’t al langer door de muzikale wandelgangen. Zijn ze een hype, of ‘here to stay’? De meerderheid zweert bij het laatste. “Wat een band”, “Wat een energie”, “Ik geloof heilig in deze band”. Toch is (nog) niet iedereen overtuigd. De show wordt ook als “matig” en “rommelig” omschreven. Desalniettemin komen de Britten deze week op de 3e plek terecht.

2. TAPE TOY @ Zomerpop Hoogwoud (4.3)

“Wat is dit leuk zeg”

Nog zo’n band die wat meters maakt in de wandelgangen dit jaar. Er wordt veel gepraat over het Amsterdamse TAPE TOY. Dat is ook niet zo gek, want ze spelen veel en elke keer weten ze weer nieuwe zieltjes te veroveren. Op Zomerpop verrasten ze weer een nieuwe lichting. “Ik kende ze niet, maar wat is dit leuk zeg!”, “Supertof”, “Lekkere rock”.

1. Oh Sees @ Paradiso (4.5)

“Gekkenhuis”

Oh Sees is al heel wat jaartjes bezig. Al in 1997 startte frontman John Dwyer met het releasen van zijn eigen muziek. Nu, 22 jaar later, heeft hij heel wat bandleden en bandnamen (Orinoka Crash Suite, Orange County Sound, The Ohsees, The Oh Sees, Thee Oh Sees) versleten, maar rocken doet hij nog steeds. “Superdik”, “Energy”, “Helemaal gek”.

Stem mee

Wil jij zelf ook je stem laten horen en gigs raten? Dat kan door de optredens die je bezoekt "in te checken" in de Gigit app. Download ‘m hier.

Over Gigit

Gigit is een concert- en festival-app waarin je alle door jou bezochte concerten bewaart, beoordeelt en deelt met andere muziekliefhebbers. Wat Untappd is voor bierliefhebbers, IMDb voor filmfanaten en Runkeeper voor hardlopers, is Gigit voor concertgangers. Start vandaag jouw “Liveline” en herbeleef alle toffe gigs die jij zag in je leven!

 

All the concerts you’ve been to, in one app!