De beste gigs van week 35

🇬🇧 Most of Gigit’s updates and blogs are in Dutch. The app is in English though, so feel free to use it :)

 

Er was weer veel moois te zien de afgelopen week. Met name in het verre noorden op Vlieland en het verre zuiden in Maastricht werden veel gigs "ingecheckt”. Hier rolde de volgende top 5 uit...

5. Villagers @ Into the Great Wide Open (3.9)

“Memorabel”

De band rondom Conor O’Brien is al meer dan 10 jaar bezig. Ierse folk-muziek, maar toch altijd nét een beetje anders. Niet alleen Into the Great Wide Open kon afgelopen week van Villagers genieten, ook het Maastrichtse Bruis kreeg een bezoekje van de Ieren. Beide optredens vielen duidelijk in de smaak. In november mogen we ze alweer terug verwachten in Rotterdam en Amsterdam.

4. Spinvis @ Bruis (4.0)

“Magisch”

Erik de Jong, alias Spinvis, is een graag geziene gast op de Nederlandse festivals. Zo ook op Bruis in Maastricht. Met zijn onnavolgbare teksten, karakteristieke stem en geöliede band wist hij de Maastrichtse harten te veroveren. “Super”, “Prachtig”, “Betoverend”. 

3. Eefje de Visser @ Into the Great Wide Open (4.2)

“Supercool”

Eefje de Visser blijft zichzelf steeds weer opnieuw uitvinden. Ze tourde een hele tijd alleen, maar heeft zich nu weer omringt met een band. Van heel klein naar groots; met een indrukwekkende show liet ze het publiek op Into the Great Wide Open met hun mond wide open achter. “Prachtig”, “Fijn nieuw werk”, “Wat een show”.

2. Personal Trainer @ Into the Great Wide Open (4.3)

“Fenomenaal”

Personal Trainer is een bijzonder gezelschap. In wisselende samenstellingen trekken ze door het land, met als stabiele factor Willem Smit; de man van Canshaker Pi. Samen met vrienden van o.a. Pip Blom, Steve French, Teddy’s Hit en The Klittens trok hij vorige week met een zeilboot naar Vlieland om voorafgaand aan Into the Great Wide Open een nieuw album op te nemen. De gig die volgde was duidelijk een succes. “Epish”, “Het plezier spat ervan af”, “Beste optreden van het weekend”.

1. Hozier @ AFAS live (4.4)

“Power & love”

Het is alweer 5 jaar geleden dat Andrew Hozier-Byrne, alias Hozier, een grote hit scoorde met “Take me to church”. Hij bleek een blijvertje. In vele popzalen en festivals was de Ierse singer-songwriter op het podium te vinden. Afgelopen jaar bracht hij het album “WASTELAND, BABY!” uit. Afgelopen week liet hij de AFAS horen hoe dit live klinkt. “Wat een stem”, “Wat een energie”, “Held”, “Pure liefde”.

Stem mee

Wil jij zelf ook je stem laten horen en gigs raten? Dat kan door de optredens die je bezoekt "in te checken" in de Gigit app. Deze is te downloaden in de App Store. Meer hierover op getgigit.com

Over Gigit

Gigit is een concert- en festival-app waarin je alle door jou bezochte concerten bewaart, beoordeelt en deelt met andere muziekliefhebbers. Wat Untappd is voor bierliefhebbers, IMDb voor filmfanaten en Runkeeper voor hardlopers, is Gigit voor concertgangers. Start vandaag jouw “Liveline” en herbeleef alle toffe gigs die jij zag in je leven!

All the concerts you’ve been to, in one app!

Gigit AppThe Best Gigs