De beste gigs van week 34

🇬🇧 Most of Gigit’s updates and blogs are in Dutch. The app is in English though, so feel free to use it :)

 

Het festivalseizoen loopt langzaam maar zeker op zijn einde, maar afgelopen week was er toch nog genoeg te genieten. Zowel in festivalweides als in de popzalen. De concert-ratings van de gebruikers van concert-app Gigit leidden afgelopen week tot de volgende top 5...

5. Nils Frahm @ OLT Rivierenhof (4.1)

“Magistraal”
Als iemand zijn eigen weg gaat, dan is het Nils Frahm wel. Met zijn onconventionele combinatie van klassieke en elektronische muziek weet de Berliner een groot publiek voor zich te winnen. Afgelopen week stond hij in een uitverkocht OLT Rivierenhof. “Prachtig”, “Zalig”, “Betoverend”.

4. Mini Mansions @ Melkweg (4.2)

“Supergroep”
Wat krijg je als je Zach Dawes van Last Shadow Puppets en Michael Shuman van Queens of the Stone Age bij elkaar zet? Iets heel fijns, zo blijkt; Mini Mansions. Na 2 albums in 2010 en 2015, kwam afgelopen zomer hun derde album “Guy walks into a bar…” uit. Dit album kwamen de heren afgelopen week presenteren in een uitverkochte Melkweg. En dat viel in de smaak. “Vet!”, “Sick”, “Supergroep”.

3. Ziggy Marley @ Reggae Lake Festival (4.3)

“Words of peace”
Ziggy Marley, jaja hij is de zoon van, maar hij is veel meer dan dat. Ziggy is op een missie. Een missie om het woord van de vrede te verspreiden. Zijn muziek en zijn innemende persoonlijkheid legde een warme deken over het (toch al hete) Reggae Lake Festival. “Top”, “Peace & Love”, “Good Vibes”.

2. Eels @ Once in a Blue Moon Festival (4.5)

“Zwaar onder de indruk”
Het is alweer 23 (!) jaar geleden dat Eels zijn eerste studio album uitbracht. De band rondom multi-instrumentalist Mark Oliver Everett (a.k.a. E) is ondertussen 12 albums verder en weet zowel op plaat als op het podium elke keer weer te verrassen. Met weer wat levenservaring erbij (een huwelijk, een kind, een burn-out én een scheiding) is Eels intenser dan ooit. Vorige week maakte E en zijn band al grote indruk op Pukkelpop. Deze week in het Amsterdamse Bos op Once in a Blue Moon Festival. “Intens”, “Zo mooi”, “Verdrietig maar prachtig”.

1. Prophets of Rage @ Tivoli Vredenburg (4.6)

“Stampen”
Nog zo’n supergroep. Met leden van Rage Against the Machine en Audioslave, Public Enemy en Cypress Hill, tja, dan weet je het wel; het dak gaat er gegarandeerd van af! Net als Eels was dit een van de grotere acts die wél op Pukkelpop maar niet op Lowlands stonden dit jaar. Maar dat maakte ze één dag na Lowlands wel effe goed in Utrecht. “Dik”, “Bruut”, “Gas erop!”

Stem mee

Wil jij zelf ook je stem laten horen en gigs raten? Dat kan door de optredens die je bezoekt " in te checken" in de Gigit app. Deze is te downloaden in de App Store. Meer hierover op getgigit.com

All the concerts you’ve been to, in one app!

Gigit AppThe Best Gigs