De 10 beste gigs van augustus

🇬🇧 Most of Gigit’s updates and blogs are in Dutch. The app is in English though, so feel free to use it :)

 

Augustus was een mooie maand voor live muziek. Met name op de festivals voegde veel Gigit-gebruikers de ene na de andere toffe gig toe aan hun Liveline. 

Dit waren volgens jullie de beste 10 gigs van deze overvolle muziekmaand…

10. The Good, the Bad and the Queen @ Lowlands

“Freaking awesome” 

De band van Damon Albarn (Blur, Gorillaz) en Paul Simonon (The Clash) zei ooit dat The Good, the Bad and the Queen een eenmalig project was. Dat was in 2007. Maar in 2018 waren ze er ineens weer. Maar niet voor lang, zo blijkt. Tussen neus en lippen door deelt de band tijdens hun optreden in de Bravo mee dat dit hun laatste optreden is. Zou het dit keer écht zo zijn, of kunnen we ze over een tijdje weer terug verwachten? Van het Lowlands publiek mogen ze zeker nog eens terugkomen. “Heel bijzonder” “Briljant”. “Ultiem geluk bij deze show.” 

9. Ilse de Lange @ Huntenpop

"Onze Ilse"

Van verlegen countryzangeresje tot Nederlandse popprinses (en aantstekelijke positiviteitsgoeroe). Ilse de Lange blijft zichzelf opnieuw uitvinden en nieuwe generaties aan zich binden. Op Huntenpop speelde ze een thuiswedstrijd in de Achterhoek. Een warm bad voor beide partijen.  

8. Eels @ Pukkelpop & Once in a Blue Moon Festival

“Zwaar onder de indruk”

Het is alweer 23 (!) jaar geleden dat Eels zijn eerste studio album uitbracht. De band rondom multi-instrumentalist Mark Oliver Everett (a.k.a. E) is ondertussen 12 albums verder en weet zowel op plaat als op het podium elke keer weer te verrassen. Met weer wat levenservaring erbij (een huwelijk, een kind, een burn-out én een scheiding) is Eels intenser dan ooit. Zowel op Pukkelpop als op Once in a Blue Moon Festival maakt Eels grote indruk. “Intens”, “Zo mooi”, “Verdrietig maar prachtig”.

7. P!nk @ Malieveld

"Vuurwerk"

“Vuurwerk, letterlijk en figuurlijk”. Fans van P!nk kunnen hun geluk niet op dit jaar; na een uitverkochte show in de Johan Cruijff Arena eerder dit jaar, was de Amerikaanse popster nu alweer terug voor een show op het Malieveld in Den Haag. “Topwijf”, “Wat… een…show!”, “Knallen!”. P!nk weet duidelijk wéér te imponeren. “Raise your glass!”

6. The Chemical Brothers @ Lokerse Feesten

"Superstar DJ’s"

Als je de Chemical Brothers weet te strikken voor je festival, ben je verzekerd van een goed feestje. Dat wisten ze in Lokeren ook. Het podium moest letterlijk uitgerust worden met extra steunpilaren om de 15 ton aan materialen van deze productie te kunnen dragen, maar dan heb je ook wat. “Een ongekend spektakel”, “Helemaal los”, “Here we go!”.

5. Keane @ Lokerse Feesten

"Meezingers"

Een jaar geleden waren ze daar ineens weer voor een eenmalig optreden: Keane. Dat beviel blijkbaar goed, want in februari kondigde de Britse band aan dat er nieuwe muziek op komst is. In Lokeren moest de band het echter nog vooral hebben van de oude hits. Nummers als "Is it any wonder" en "Crystal ball" blijken stiekem uitgegroeid tot ware meezingklassiekertjes. "Fijn dat ze terug zijn", "Heerlijk", "Meer van dit!". 

4. Patrick Watson @ Paradiso Noord Tolhuistuin

"Prachtig"

Patrick Watson betovert Paradiso Noord. In een intieme setting weet de innemende Canadees het publiek zowel aan het lachen als aan het huilen te maken. “Het mooiste”, “Dreamy”, “Patrick absolutely nailed it”. Nu maar hopen dat we snel zijn nieuwe album mogen verwachten!

3. The National @ Pukkelpop & Lowlands

“Maakt alles waar”

The National bestaat dit jaar 20 jaar. Het recept is als vanouds: intens mooie nummers en een losgeslagen frontman. En dat werkt, elke keer weer. Op Lowlands maakte The National grote indruk, maar op Pukkelpop deden ze dat zelfs twee keer! Binnen één festivalweekend bestegen Matt Berninger en zijn gevolg twee keer het podium voor 2 verschillende sets die door het publiek bepaald werden. Ze slaagden met vlag en wimpel. “Enchanting”, “Zo mooi”, “Intens”. 

2. Prophets of Rage @ TivoliVredenburg & Pukkelpop

“Stampen”

Een supergroep met leden van Rage Against the Machine en Audioslave, Public Enemy en Cypress Hill, tja, dan weet je het wel; het dak gaat er gegarandeerd van af! Net als Eels was dit een van de grotere acts die wél op Pukkelpop maar niet op Lowlands stonden dit jaar. Maar dat maakte ze één dag na Lowlands wel effe goed in Utrecht. “Dik”,  “Bruut”, “Gas erop!”

1. De Staat @ Lowlands

“Alpha mannen” 

De nummer 1 van augustus is een act waar vooraf nog vraagtekens bij gezet werden. Een “Nijmeegs bandje” als Alpha-headliner als vervanger van The Prodigy? Jazeker! De Staat bewijst met een indrukwekkende show dat ze wel degelijk de headliner-plek verdienen. Een enorme productie met prachtige lichtshow, hoge plateaus, neerdalende catwalks, een indrukwekkend eerbetoon aan The Prodigy en bovenal een band in topvorm blaast iedereen omver in Biddinghuizen. “Ongekend”, “Indrukwekkend”, “Bizar”, “Het maximale uit de Alpha gehaald”, “Verdiende headliner”.

Bekijk de volledige show hier beneden:

Laat ook jouw stem horen

Jij bepaalt de lijstjes. Voeg de gigs die jij bezoekt toe aan je Gigit Liveline en laat weten wat je ervan vond! Download nu de app :)

Over Gigit

Gigit is een concert- en festival-app waarin je alle door jou bezochte concerten bewaart, beoordeelt en deelt met andere muziekliefhebbers. Wat Untappd is voor bierliefhebbers, IMDb voor filmfanaten en Runkeeper voor hardlopers, is Gigit voor concertgangers. Start vandaag jouw “Liveline” en herbeleef alle toffe gigs die jij zag in je leven!

All the concerts you’ve been to, in one app!

Gigit AppThe Best Gigs